Офіційний сайт Новобузького
Центру профільного навчання

 
Новобузький Центр профільного навчання » 38 питання ДПА 2014 » Варіант 11 Відповідь на 38 питання ДПА 2014
на правах рекламы

Варіант 11 Відповідь на 38 питання ДПА 2014

Автор: Vasilevich от 4-05-2014, 13:48
 (голосов: 2)
При огляді транспортного засобу виявлена несправність, рівень масла в піддоні зростає. Опишіть будову, і розташування і призначення, принцип дії та обслуговування системи запропонованої несправності, можливі причини, їх наслідки та методи усунення.
Дана несправність може відноситься до несправностей системи мащення
Система мащення призначена для підвода масла до деталей тертя, часткового охолодження деталей, відводу продуктів спрацювання, захищає деталі від корозії
Система мащення двигуна автомобіля ГАЗ-53А складається з піддона картера двигуна, маслозаборника із сітчастим фільтруючим елементом; двосекційного шестеренного масляного насоса, масляної магістралі, центрифуги або фільтра, маслозаливной горловини; масломерного щупа; манометра; лампочки аварійного тиску масла.
Працює система змащення так. Масло з піддона картера насосом подається в головну масляну магістраль. З каналу магістралі масло надходить на змащення штовхачів і корінних шийок колінчатого вала й по свердліннях у колінчатому валу до шатунних підшипників, змазуючи їх. Масло, що вибризкується зі свердління у шатуні, змазує стінку циліндра. Одночасно частина його від корінних підшипників підводить до підшипників розподільного вала. Крім того, масло, стікаючи з головки блоку після змащення осей коромисел і клапанів, змазує розподільні шестірні, втулки коромисел і по штангах стікає на штовхачі, змазує їх і зливається в піддон. Масло, що випливає із втулок коромисел, змазує стержні клапанів, носки коромисел.
Несправність: рівень масла в піддоні зростає
Причини: Потрапляння охолоджувальної рідини в піддон через нещільності в прокладці блока циліндрів, пошкодження ущільнюючої прокладки гільз циліндрів, пошкодження діафрагми бензонасоса в карбюраторному двигуні або зношування голки розпилювача форсунки в дизельному двигуні.
Якщо масло на щупу буде білого кольору то це потрапляння охолоджувальної рідини, якщо колір масла не змінився але масло дуже рідке то це потрапляння палива в піддон
Усунення відбувається заміною ущільнюючих прокладок і зношених деталей.
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Концепція профільного навчання