Офіційний сайт Філії Новобузького
Центру профільного навчання ЗОШ №1

 
» 38 питання ДПА 2014 » Варіант 9 Відповідь на 38 питання ДПА 2014
на правах рекламы

Варіант 9 Відповідь на 38 питання ДПА 2014

Автор: Vasilevich от 4-05-2014, 13:44
 (голосов: 2)
При огляді транспортного засобу виявлена несправність, самовиключення передач. Опишіть будову, і розташування і призначення, принцип дії та обслуговування системи запропонованої несправності, можливі причини, їх наслідки та методи усунення.
Дана несправність відноситься до несправностей коробки передач.
Коробка передач призначена для передачі обертального моменту та зміни тягового зусилля на ведучих колесах автомобіля, зміни швидкості руху автомобіля та руху заднім ходом.
Коробка передач автомобіля ГАЗ-53 складається з картера, первинного вала з шестернею постійного зачеплення і шліцевого з’єднання, вторинного вала з шестернями 1, 2, 3 передачі та синхронізатора, проміжного вала з шестернями 1, 2, 3 передачи та шестернею постійного зачеплення з шестернею первинного вала, вісі шестерень заднього ходу з шестернями, кришки коробки передач з 3 штоками і вилками перемикання передач, замками, фіксаторами та важеля перемикання передач.
Принцип дії коробки передач полягає в зміні передаточного числа передачі шляхом вводу одної шестерні в зачеплення з другою шестернею яка має іншу кількість зубів.
Несправність: Самовиключення передач
Причини: поломка пружин фіксаторів, зношування гнізд і кулькових фіксаторів, зношування зубів шестерень і муфт синхронізаторів
Усунення даної несправності полягає в заміні зношених та поломаних деталей.
При експлуатації автомобіля з даною несправністю може привести до поломки зубів шестерень коробки передач і передача зовсім перестане працювати
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Концепція профільного навчання